Top
Szép vagy? És annak is tartod magad? – Szépségportál
fade
3962
post-template-default,single,single-post,postid-3962,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Szép vagy? És annak is tartod magad?

Szép vagy? És annak is tartod magad?

Ha igen, ritka kivétel vagy. Tíz nő közül kilenc érzi azt, hogy nem szép, nem vonzó. Az Unilever felmérésének lett ez az eredménye.
szépségfelméréshezEurópában, Ázsiában és az Egyesült Államokban mérte fel az Unilever, s mutatta be márkája, a Dove azt a felmérést, amely első hallásra meglepő eredményeket hozott. Első hallásra, hiszen ha összevetjük a saját környezetünkben tapasztaltakkal a felmérésben résztvevők válaszait, azok arányait máris kevésbé érezzük sokkolónak az eredményt. Az eredmény röviden: a nők nem tartják magukat szépnek, vonzónak.

Sokkoló – hogyan másként lehetne jellemezni azt, hogy a nők 90 százaléka nem tartja magát vonzónak. De talán még meglepőbb – írja az AFP francia hírügynökségre hivatkozva a hírt közzé tévő www.premiumbeautynews.com  –, hogy a válaszadók 65 százalékát még jobban nyomasztja, ha lefotózzák, vagy ha saját magáról lát fényképet az interneten. Ennél kevesebbeket nyomaszt, ha közönség előtt kell beszélni (47 százalékot), illetve, ha állásinterjún kell részt vebbi (41 százalék).

Kifejezetten elgondolkoztató, hogy a nők 19 százalékának nincs fényképe élete legjobb nyaralásáról,m 17 százalékának nincs ilyen emléke gyermeke születéséről és 14 százalékának még saját esküvőjéről sem. A legnagyobb döbbenet pedig csak most következik: a fent említettek 63 százaléka beismerte, hogy voltak ilyen képei, de megsemmisítette azokat.

A felmérést egyébként 4.075 18-64 éves európai, ázsiai és amerikai nő közreműködésével készítették.

Zsuzsa N. Vadász